Wie is Ben ?

Wij zijn Ben’s Fragrance, een superfrisse en spik-splinter-gloedje-nagel-fonkelnieuwe naam in de parfumerie en cosmetica. Wij komen uit België en proberen een verbinding te slaan tussen de Westerse wereld en het Midden-Oosten door middel van onze producten.

 

Wij zijn een jonge en ambitieuze onderneming, die haar uiterste best doet om de laatste trends en ontwikkelingen voor te zijn en onze klanten hierover te informeren.

Natuurlijke cosmetica

Natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten zijn de filosofie van Ben’s Fragrance. Niet alleen om u de beste lichaamsverzorging te kunnen bieden, maar ook omwille van het milieu. Zo verkopen wij enkel natuurlijke cosmetica die zonder dierproeven worden ontwikkeld.

Sieraden

Ook voor de hipste en mooiste sieraden moet u bij Ben’s Fragrance zijn. Schone sieraden voor dames zoals populaire armbanden voor heren en vrouwen vindt u hier tegen een aantrekkelijke prijs.


De ontwikkeling van de parfumerie door de eeuwen heen.

Geurige oliesoorten en reukwater hebben een geschiedenis die even ver teruggaat als die van de oudste beschavingen. Reeds in het oude Egypte, in Mesopotamië en in Voor-Indië werden bloemen gebruikt om parfum uit te onttrekken en ook het Oude Testament maakt verscheidene referenties naar het reinigende aspect van wierook en geurige hars. De drie wijzen die volgens het evangelie van Mattheus het kindeke Jezus bezochten, brachten o.a. geurige harssoorten mee ter geschenk. De handel in geurstoffen vond voornamelijk plaats langs de eeuwenoude handelsroutes in het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Ten tijde van de profeet Mohammed werd individueel parfumgebruik reeds zeer gewaardeerd. In de eeuwen die volgden verfijnden en verbeterden de Arabieren de extractiemethodes van parfums en vonden vele nieuwe geurstoffen hun weg naar de parfumerie. Het was dan ook vanuit de Arabische wereld dat het gebruik van parfums zich verspreidde naar andere gebieden, zoals Europa en China. Eenmaal aangekomen in Frankrijk, ontstond daar een levendige parfumindustrie die tot op heden toonaagevend gebleven is. Daarnaast is er in het Midden-Oosten een eigen parfumtraditie in stand gebleven die in de XXIe eeuw sterk aan populariteit toeneemt.